Párologtatók / diffúzorok

Miért hasznos az illóolajok párologtatása?

A doTERRA illóolajok helyileg a bőrön, belsőleg, valamint aromatikusan belélegezve vagy párologtatva használhatók. Ezek mind különböző felhasználási lehetőségek, amelyek különlegessé, egyedivé és változatossá teszik az illóolajok használatát. Az illóolajok legbiztonságosabb használata a párologtatás. Ez az egyik legkellemesebb és legszelídebb módja az illóolajok használatának, ugyanis ezt a módszert bárki alkalmazhatja, kortól függetlenül. Az illóolajok párologtatása által egy olyan illatfelhőt, párát érhetünk el, ami nem csak hogy kellemesen hat az érzékszerveinkre, hanem megannyi jótékony hatással is bír. Az illóolajok belső használatánál nagyon elővigyázatosnak kell lenni, ha gyerekekről van szó, a párologtatás hatását azonban még kisgyerekek is biztonságosan élvezhetik.

Az illóolajok hatékony ereje abban rejlik, hogy a különböző vegyületek egyvelege, a szagláson és belélegzésen keresztül, azonnali hatással van idegrendszerünkre és ezáltal nem csak hangulatunkat, hormonháztartásunkat, hanem szervezetünk gyógyító mechanizmusait is befolyásolja és aktiválja.

Nagyon fontos odafigyelni arra, hogy ezek az olajok a legjobb minőségűek legyenek, vagyis 100%-osan tiszta és terápiás minőségű illóolajok.

Miért hasznos az illóolajok párologtatása?

  • előidézik a relaxációt, nyugtatják a negatív érzelmeket
  • feszültség-, stressz- és szorongásoldó hatásuk van
  • hangulatemelő, kedélyjavító hatásuk van
  • kellemes aromás illatot keltenek a helységben, szintetikus és mérgező vegyszerek használata nélkül
  • segítenek megelőzni vagy akár le is győzni a bakteriális vagy vírusos megbetegedéseket
  • semlegesítik a kellemetlen szagokat
  • támogatják a mentális egészséget
  • tisztítják a légutakat, támogatják az egészséges tüdő működését
  • tisztítják és fertőtlenítik a helységeket

Milyen olajpárologtatót érdemes használni?
A doTERRÁnak több olajpárologtatója is van, amelyek használata nagyon egyszerű és biztonságos.

Ebben a cikkben két különböző olajpárologtatót is bemutatok, amelyeket én is használom.

Az egyik ilyen olajpárologtató a PETAL olajpárologtató, ami egy kisebb méretű párologtató, ugyanakkor nagyon dizájnos, szép és felhasználóbarát.

Egyik nagy előnye, hogy elektromos és nem melegíti fel a vizet, hanem a vízbe cseppentett illóolajokat pára formában juttatja a levegőbe.

Három különböző időtartamra állítható be: 1, 2 és 4 órára. Páraterjedési felülete akár 30 négyzetmétert is lefed. Nagyon halk, a lágy fehér fény akár éjszakai párologtatáshoz is alkalmas, de ez ugyanakkor ki is kapcsolható. Otthonunk bármelyik helységében használható, de akár óvodákban, iskolákban vagy várótermekben is.

A doTERRA másik kedvenc olajpárologtatója a LUMO olajpárologtató, ami szintén nagyon praktikus, dizájnos és könnyen kezelhető.

Ennél is állítható a működési időtartam, de itt már jóval hosszabb időre lehet beállítani az időt: 2, 5 vagy akár 10 órára is. A fényvilágítás ennél a párologtatónál is adott, ami ki- és bekapcsolható.

Mindkét olajpárologtatót könnyen és egyszerűen használhatjuk otthonaink különböző helységeiben. Ehhez csak a párologtatóra, egy pohár vízre és 3-5 csepp illóolajra van szükségünk.

Az egyik legkedveltebb illóolaj, amit gyakran használnak szobák fertőtlenítésére és tisztítására, az a doTERRA Citrom. A doTERRA Levendula kiváló az alvás előtti párologtatáshoz, ugyanis nyugtató és pihentető hatása van. A doTERRA Borsmenta pedig főleg megfázásos időszakokban javasolt a leginkább.

Ha még többet szeretnél megtudni az illóolajok aromatikus használatáról, akkor ez a cikk segítségedre lehet.